Farištamo Eller

Pianist, improviser

100 klaveripala Eesti Vabariigi 100 sünnipäevaks

Posted on Jul 22, 2018

Veebruaris 2018 saidki kõik 100 klaveripala loodud.

Neid kirjutama ajendas mind soov anda ka veel väga vähe klaverit tehniliselt oskavatele huvilistele võimalus tutvuda põneva laiendatud klaverimänguvõtete maailmaga.

Iga pala on inspireeritud eesti kirjaniku jutustusest või lasteraamatust. Nii põnev oli taasavastada juba loetud või minu jaoks täitsa uusi raamatu tegelasi. Kehra Raamatukogu laste osakonnale suur aitäh! Ja aitäh Jaak Sikkule, kes ka ühe pala kirjutas, minult siis 99.

faristamo.com/ev100 on lood üleval, iga loo noot ja enamikul ka video. Mõnd lugu otsustasin mitte salvestada, sest nendes on esitajal võimalus palju ise oma kujutlusvõimega teost luua. Kuna laiendatud klaverimänguvõtted on paljudele võõras, olen üles pannud ka mõned selgitavad videod, kus näitan, kuidas erinevaid helisid tekitada. Ja ka seda, kuidas need nooti kirja olen pannud.

Soovin mõnusat avastamist ja rõõmu muusikast!